Hakkımızda

HAKKIMIZDA

İsgturkder, 2018 yılının Şubat ayında İş Sağlığı ve Güvenliği üzerine kurulmuş olan bir oluşumdur. Öncelikli amacımız; canımız ülkemizdeki çalışma hayatında güvenlik kültürünün temelini oluşturmak ve güçlendirmektir. Geride bıraktığımız 3. yılımızda ise birçok konularda çalışmalar yaptık ve çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarında seminerler vererek büyük kitlelere ulaştık. Amacımız, bu kararlılığımızı aynı şekilde sürdürerek sizlerin de desteği ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanında sağlam temeller atmak olacaktır.

Misyonumuz, İş Sağlığı ve Güvenliğini ülkemizde her yaş gruplarına ve tüm kitlelere anlatarak bu kültürün oluşmasını temelden oluşturmaya sağlamaktır. Bizim düşüncemize göre İş Güvenliği kültürü, hali hazırda bilgiyi kişilere aktarmaktan ziyade, daha genç yaşlardan öğretilmeye başlanarak çalışma hayatına kazandırılmasıdır.

Vizyonumuz,  Uluslar arası anlamda ülkemizi İş Güvenliği kültüründe en güzel şekilde temsil etmektir. Çalışma hayatında ki vizyonumuz ise proaktif yaklaşım anlayışı ile tüm çalışanların ülke ekonomisine sağlıklı bir şekilde katkı sunabilmesidir. Unutmayalım ki; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”

İSGTURKDER KURUCUSU

H. Doğukan Güngör, İş Güvenliği Uzmanıdır. 2006 yılında çalışma hayatına başladı. Yüksek Lisans eğitimini “İş Sağlığı ve Güvenliği” üzerine tamamladı. 2016 yılından beri tersane sektöründe İş Güvenliği konusunda uzmanlaştı. Dünyanın en büyük Enerji Gemisi olan “Osman Khan” gemisinin de aralarında bulunduğu 100’den fazla projede yer aldı. İş hayatının yanı sıra üniversitelerde seminerler vermektedir. Aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanlık Sınavlarına Hazırlık ve test kitabının yazarıdır.

YAZARIN NOTU

Bu yola baş koyan her birimiz, İş Sağlığı ve Güvenliğinin yapı taşlarıyız. Kuşkusuz her meslek kutsaldır ancak bizim mesleğimizi diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, Anayasamızın ve diğer normların ışığında vicdani sorumluluğumuzun olmasıdır. Bu yüzden bizler, çalışma ortamındaki riskleri en iyi şekilde belirleyerek, çalışma ortamı gözetiminden ve risklere karşı çözümleyici önerler sunarak çalışanların sağlığını en iyi şekilde korumakla görevliyiz. En doğru kararı verebilmek için iki defa belki de defalarca düşünmemiz gerekir. Unutmayın, bizim kararımız bir başkasının hayatı olabilir.